Jochem Schoneveld

Elfstedentocht Skeeleren tegen Colitis ulcerosa bij kinderen

Mijn naam is Jochem Schoneveld en samen met mijn moeder Angela ga ik de Elfstedentocht skeeleren met begeleiding van Anne. 

Ongeveer 2 jaar geleden kreeg ik de diagnose Colitis Ulcerosa, ik had veel last van buikpijn en diarree en kreeg al ruim een jaar lang allerlei onderzoeken. Na de diagnose ben ik gestart met medicatie maar hier bleek ik een allergie voor te hebben waardoor ik een ontsteking krijg aan mijn alvleesklier. Nu moet ik iedere 6 weken naar het ziekenhuis voor een infuus. Inmiddels voel ik me goed, ik baal dat ik deze ziekte heb maar ben blij dat ik me door het infuus beter voel.

Graag wil ik wat doen om onderzoek voor deze ziekte mogelijk te maken en omdat we dagelijks zien wat de ongemakken zijn. Daarom ga ik de Elfstedentocht, 265km lang, skeeleren. Hierbij laten we ons sponsoren door familie en vrienden om zoveel mogelijk geld om te halen voor onderzoek en een behandeling voor Colitis Ulcerosa. 

We delen de tocht in stukken en we verblijven op een camping in Friesland. Helaas zien de weersverwachtingen er niet zo heel goed uit, dus bij mooi weer willen we zo ver mogelijk gaan skeeleren. 

Het onderzoek naar colitis en de behandeling bij colitis is heel belangrijk en zeer kostbaar, maar zeker voor kinderen van heel groot belang! Tot nu toe is genezing van colitis nog niet mogelijk, dus Jochem weet nu hij 14 is dat hij er voor de rest van zijn leven aan vast zit. 

Help mijn actie en doneer!

5
01/09/2021
21:53

Marloes

View all

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
  View all
16/09/2021 | 12:14

Bekijk de aftermovie!

Hij heeft het gehaald! Wat was het een mooie ervaring en Jochem heeft al ruim €3.000 opgehaald, een geweldige prestatie! Het opgehaalde bedrag komt ten goede aan de Maag Lever Darm Stichting en onderzoek naar spijsverteringsziekten.  Bekijk hier de aftermovie van Jochems avontuur. 

A healthy digestive system is vital. It can be your best friend, or your worst enemy. Your digestive system can give you strength and energy, but it can also hinder you, make you housebound, or even kill you. The Stomach Liver Bowel Foundation (Maag Lever Darm Stichting) supports over two million people with digestive diseases, by funding research and providing information. Together, we fight for a healthy digestive system for everyone.