Rita Berger

Ik ren voor Senn!

Ik ben Rita. Mijn zoon Senn hoorde rond zijn 15e verjaardag (september 2020) dat hij Colitis Ulcerosa heeft (chronische ontstekingen aan zijn dikke darm). Daarnaast bleek dat hij ook AIH (Auto-immuunhepatitis) en PSC (Primaire Scleroserende Cholangitis) heeft. Dat zijn chronische ontstekingen aan zijn lever en galwegen en hierdoor is zijn lever onherstelbaar beschadigd. Helaas is, zowel de oorzaak als de wijze waarop dit te genezen is, onbekend...

Als moeder voel je je machteloos als je kind ineens van alles mankeert, wetende dat dit niet meer over zal gaan. Deze machteloosheid wilde ik omzetten in iets 'doen', 'iets positiefs'. Daarom heb ik op 1 januari 2021 (ik was een half jaar eerder begonnen met hardlopen) mijzelf voorgenomen om op 24 oktober 2021 een marathon te gaan lopen in Rotterdam. Sinds dat moment (1 januari 2021) doneer ik elke maand voor elke (trainings- en wedstrijd-) hardloopkilometer 10 cent aan de Maag Lever Darm Stichting. 

Eerst stond hier geschreven: "geen idee of ik het kan, maar ik ga ervoor!" Nu weet ik dat ik het kan! Het is me gelukt! Ik heb ruim 42 kilometer hardgelopen voor het goede doel, voor Senn! Wat ben ik enorm trots op deze prestatie en wat ben ik trots op de bedragen die ik bij elkaar heb gelopen en die zijn gedoneerd! Meteen na afloop (ik hing huilend tegen een hek uit te hijgen) riep ik al "dit wil ik nog een keer doen!" en daarom ging (ga!) ik nog even door met deze actie.

Ik blijf van elke kilometer die ik loop 10 cent doneren. Iets met een verslaving... wie had dat gedacht toen ik mijn eerste blog hier schreef, ongelooflijk welke weg ik sindsdien (letterlijk en figuurlijk) heb afgelegd! Ik ben besmet met het hardloopvirus... Ik ga nog even door. 

Op 14 april 2024 loop ik marathon nummer 7 in Rotterdam, maar wat helemaal ongelooflijk is... ik mag deelnemen (met de amateurs, ) aan de Olympische Spelen op 10 augustus 2024. Dus op naar nog meer kilometers en daardoor nog meer euro's voor de Maag Lever Darm Stichting!

Wil je mij helpen? Met een donatie steun je mijn actie en het werk van de Maag Lever Darm Stichting. Zo komen we misschien een stapje dichterbij een oplossing voor Senn. Hoe het met hem gaat is te lezen in de blogs op deze pagina. 

#ikrenvoorsenn

Elke bijdrage telt! Alvast ontzettend bedankt!

 

Via instagram ben ik te volgen op mijn weg naar de volgende marathon onder de naam runningrietje

https://instagram.com/runningrietje

10
14/05/2024
23:22

Anonymous

View all

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
  View all
22/03/2024 | 17:30

Keuzes

Het gaat goed! Senn hobbelt lekker verder, er staan vooralsnog weinig ziekenhuisbezoeken op de agenda en deze mama hobbelt ook lekker verder. Letterlijk! In de maanden januari en februari allebei ruim 130 kilometer afgelegd en in maart zal ik voor het eerst de 200 harloopkilometers per maand aan gaan tikken (en van elke kilometer gaat er 10 cent naar de Maag Lever Darm Stichting). Nog een paar weken en dan staat Rotterdam op de agenda, op 14 april om precies te zijn. Ik kijk er zo naar uit! Gek eigenlijk... uitkijken naar iets waarvan ik weet dat ik het tijdens het lopen helemaal niet zo leuk meer ga vinden. Dat ik me weer af ga vragen waarom ik dit doe. Waarom ga ik zo'n enorm pokkeneind hardlopen, vrijwillig?  Ik kijk vooral uit naar het zien van de finishboog, naar de eerste minuten na het halen van de eindstreep. De trots en euforie die ik dan hopelijk weer mag voelen, de tranen die vast weer gaan stromen. Ik kies er voor om mezelf naar de eindstreep te bewegen. Het is mijn keus om pijn te lijden, blaren te negeren en het snot voor mijn ogen te lopen. Ik heb een keuze, Senn heeft dat niet als het om zijn gezondheid gaat. Hij heeft maar te dealen met zijn lijf. Als 'eerste pannekoek' heeft hij de pech dat hij fysiek gezien niet helemaal goed gelukt is ;) Gelukkig kunnen we er om lachen, maar feit is dat Senn geen dikke darm meer heeft en zijn lever en galwegen hebben helaas ook een beperkte houdbaarheidsdatum. Hij heeft geen keuze, ik kan kiezen om mijn machteloosheid om te zetten in actie. Hopelijk helpt elke kilometer die ik loop, elke 10 cent die ik daarmee overmaak naar de Maag Lever Darm Stichting, om onderzoek te financieren en zo een stapje dichterbij een oplossing voor Senn te komen. De oplossing is er nu helaas nog niet, maar na elke kilometer komen we hopelijk een stapje dichterbij!  Dus ik kies er voor om nog even door te rennen, eerst naar Rotterdam en op 10 augustus in Parijs tijdens de 'marathon pour tous' op de Olympische Spelen! Op naar nog meer kilometers en dus nog meer geld voor het goede doel, nog meer geld voor hopelijk een oplossing voor Senn!  #ikrenvoorsenn 

A healthy digestive system is vital. It can be your best friend, or your worst enemy. Your digestive system can give you strength and energy, but it can also hinder you, make you housebound, or even kill you. The Stomach Liver Bowel Foundation (Maag Lever Darm Stichting) supports over two million people with digestive diseases, by funding research and providing information. Together, we fight for a healthy digestive system for everyone.