Keuzes

22-03-2024 | 17:30

Het gaat goed! Senn hobbelt lekker verder, er staan vooralsnog weinig ziekenhuisbezoeken op de agenda en deze mama hobbelt ook lekker verder. Letterlijk! In de maanden januari en februari allebei ruim 130 kilometer afgelegd en in maart zal ik voor het eerst de 200 harloopkilometers per maand aan gaan tikken (en van elke kilometer gaat er 10 cent naar de Maag Lever Darm Stichting). Nog een paar weken en dan staat Rotterdam op de agenda, op 14 april om precies te zijn. Ik kijk er zo naar uit! Gek eigenlijk... uitkijken naar iets waarvan ik weet dat ik het tijdens het lopen helemaal niet zo leuk meer ga vinden. Dat ik me weer af ga vragen waarom ik dit doe. Waarom ga ik zo'n enorm pokkeneind hardlopen, vrijwillig? 

Ik kijk vooral uit naar het zien van de finishboog, naar de eerste minuten na het halen van de eindstreep. De trots en euforie die ik dan hopelijk weer mag voelen, de tranen die vast weer gaan stromen. Ik kies er voor om mezelf naar de eindstreep te bewegen. Het is mijn keus om pijn te lijden, blaren te negeren en het snot voor mijn ogen te lopen.

Ik heb een keuze, Senn heeft dat niet als het om zijn gezondheid gaat. Hij heeft maar te dealen met zijn lijf. Als 'eerste pannekoek' heeft hij de pech dat hij fysiek gezien niet helemaal goed gelukt is ;) Gelukkig kunnen we er om lachen, maar feit is dat Senn geen dikke darm meer heeft en zijn lever en galwegen hebben helaas ook een beperkte houdbaarheidsdatum. Hij heeft geen keuze, ik kan kiezen om mijn machteloosheid om te zetten in actie. Hopelijk helpt elke kilometer die ik loop, elke 10 cent die ik daarmee overmaak naar de Maag Lever Darm Stichting, om onderzoek te financieren en zo een stapje dichterbij een oplossing voor Senn te komen. De oplossing is er nu helaas nog niet, maar na elke kilometer komen we hopelijk een stapje dichterbij! 

Dus ik kies er voor om nog even door te rennen, eerst naar Rotterdam en op 10 augustus in Parijs tijdens de 'marathon pour tous' op de Olympische Spelen! Op naar nog meer kilometers en dus nog meer geld voor het goede doel, nog meer geld voor hopelijk een oplossing voor Senn! 

#ikrenvoorsenn